Kursy


Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-09-13 09:00 5/8
Kurs: Azja? Całkiem blisko!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 500,00 zł
Program szkolenia:
  • Spring roll
  • Omlet po tajsku
  • Sate z wieprzowiny z sosem orzechowym
  • Tofu z czosnkiem i pieprzem
  • Dim Sum z kurczakiem
  • Zupa Tom Yum Goong
  • Mus krewetkowy z trawą cytrynową
  • Krewetki w panierce
  • Ryż orientalny
  • Okoń w trawie cytrynowej i chili
  • Curry z kaczką i ananasem
  • Flan kokosowy

 

 

Kuchnia azjatycka to bogactwo produktów i niesamowitych przypraw. Receptury dań nie są aż tak skomplikowane, ale sekret ich właściwego przygotowania tkwi  w wyważeniu smaków i aromatów. Tej sztuki Uczestnicy nauczą się od samego Szefa Kurta Schellera. Podczas kursu poznają zupełnie nowe przyprawy i zabiorą do domu przepisy, dzięki którym będą mogli zamienić codzienne dania na azjatycką ucztę.

 

Szkolenie: 9:00 - 15:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i  pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-09-01 09:00 3/8
Kurs: Bella Italia!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne (2 dni)
Cena: 900,00 zł
Program szkolenia:

• Vitello tonnato
• Tort ze szpinaku
• Smażona mozzarella z toskańską sałatką
• Bruschetta z bekonem
• Wątróbka cielęca po wenecku
• Krewetki z czosnkiem i peperoncini
• Risotto z szafranem
• Arancini
• Makaron
• Sos Bolognese
• Sos Alfredo
• Osso bucco po mediolańsku
• Okoń morski w pomidorach
• Stek z tuńczyka z oliwakmi
• Grillowany łosoś cytrynowo-pomarańczowy
• Stek cielęcy po mediolańsku
• Zuppa Inglese
• Tiramisu
• Tort z polenty
• Pudding z ricotty

 

Kuchnia włoska to olbrzymie kulinarne bogactwo. Fascynuje już od pierwszego kęsa, czarując rodzimymi produktami, z których część przetwarzana jest w ten sam sposób od setek lat. Tradycje kulinarne przekazywane z pokolenia na pokolenie i miłość do jedzenia sprawiają, że kuchnia włoska podbija serca smakoszy na całym świecie. Tym kursem spróbujemy trafić do serc Uczestników, którzy poznają tajniki przygotowania świeżego makaronu, przyrządzania risotto, czy klasycznych włoskich deserów.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2 

Dzień 1: 01.09.2018 -   9:00 - 14:00

Dzień 2: 02.09.2018 -   9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i  pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-10-08 09:00 8/8
Kurs: Drób
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 450,00 zł
Program szkolenia:
  • Kurczak Jerk
  • Faszerowany kurczak
  • Pierś perliczki z zsosem grzybowym
  • Pizza z kurczakiem
  • Suflet z kurzej wątróbki
  • Kacze piersi w pięciu smakach
  • Bulion z kaczki z pierożkami won ton
  • Kurczak z ryżem po chińsku

Skoro każdy z nas zjada ponad 20 kg drobiu rocznie to róbmy to w pięknym stylu! Podczas warsztatów poświęconych kurczakowi, kaczce i perliczce Uczestnicy nauczą się podstawowych sposobów obróbki, poznają techniki porcjowania i sposoby przygotowywania. Dzięki nauce u boku Szefa Kurta Schellera drobiowe dania nigdy się nie znudzą. W menu przepisy inspirowane kuchnią polską, francuską, słoską i azjatycką.

 

Szkolenie: 9:00 - 14:30

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-09-08 09:00 6/8
Kurs: Kuchnia francuska
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 450,00 zł
Program szkolenia:
  • Croque Madam - tost z szynką, serem i jajkiem
  • Gratynowana zupa cebulowa z porto i żółtkiem
  • Filet pstrąga z migdałami
  • Małże Św. Jakuba  po prowansalsku
  • Ratatouille
  • Kurczak Nantua
  • Mille Feuille z czekooladą

Kuchnia francuska to klasyka i punkt odniesienia dla mistrzów na całym świecie. Niedościgniony ideał i inspiracja dla kolejnych pokoleń młodych szefów. Doskonałość na każdym etapie to kwintesencja cuisine francaise. Począwszy od wyboru produktu, poprzez mise en place, techniki obróbki i przygotowanie, aż po samą prezentację, wszystko musi być idealne. Kuchnia francuska to celebracja życia w najlepszym wydaniu! Pod okiem Szefa Kurta Schellera Uczestnicy poznają sekrety tej trudnej sztuki i przygotują najbardziej klasyczne przepisy. Te warsztaty to crème de la crème w naszej ofercie!

 

Szkolenie: 9:00 - 14:00

 

Każdy uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Niezbędnik kulinarny - profesjonalnie dla początkujących
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne
Cena: 2 550,00 zł
Program szkolenia:

Droga do kulinarnej perfekcji bywa długa, kręta i wyboista, dlatego warto uczyć się od najlepszych. Zapraszamy na wyjątkowy, czterodniowy kurs podstaw dobrej kuchni, pod okiem Szefa Kurta Schellera. W programie ponad 60 przepisów! Od wywarów, sosów i dressingów, przez mięsa, ryby i owoce morza, po makarony i ryże, że o deserach nie wspomnimy ;) Zapraszamy wszystkich, którzy zaczynają swoją przygodę z gotowaniem oraz tych, którzy chcą pogłębiać swoją wiedzę pod okiem Mistrza. Coś specjalnie dla głodnych wiedzy, inspiracji i nowych pomysłów na proste, ale doskonałe dania.

 

  • Dzień 1:   8.00 - 14:00
  • Dzień 2:   8:00 - 14:00
  • Dzień 3:   8:00 - 14:00
  • Dzień 4:   8:00 - 14:00

Szczegółowy program dostępny tutaj.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 4

 

  • Dzień 1: 22.10.2018 
  • Dzień 2: 23.10.2018
  • Dzień 3: 24.10.2018
  • Dzień 4: 25.10.2018

 

Każdy Uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu i fartuch.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-08-30 09:00 8/8
Kurs: Pierwsze kroki w kuchni
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 450,00 zł
Program szkolenia:
  • Pomidorowy naleśnik
  • Crostini: z burakiem, tuńczykiem, łososiem
  • Faszerowany pomidor
  • Carpaccio z wołowiny po wenecku
  • Ryż pilaf
  • Rolada z pstrąga z winnym sosem
  • Kurza pierś z sosem grzybowym
  • Frikadellen z kaczki
  • Łosoś z puree z zielonego groszku
  • Creme brulee

Gotowanie wody to nic trudnego. Gotowanie w wodzie wymaga nieco większych umiejętności, a technika to już zupełnie inna bajka! Na tym kursie Uczestnicy zmierzą się z codziennymi kuchennymi wyzwaniami, a Szef Kurt Scheller zadba, by opanowali je do perfekcji. Filetowanie ryb, rozbiór drobiu, czy wprawne krojenie warzyw - zapraszamy do nauki podstaw, niezbędnych w drodze do kulinarnej perfekcji.

 

Szkolenie: 9:00 - 14:30

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-11-17 09:00 8/8
Kurs: Ryby i owoce morza
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne (2 dni)
Cena: 1 400,00 zł
Program szkolenia:
  • Wywar z ryb na zupę
  • Wywar z ryb na sos
  • Consomme z ryb
  • Homar
    • masło 
    • Bisque 
    • Newburg
  • Krewetki
    • koktajl z krewetek z pomarańczami
    • koktajl z krewetkami baby z avocado
    • risotto z krewetkami
    • krewetki w curry
    • szaszłyk z krewetek
  • Ostrygi
  • Mule marinière
  • Małże Św. Jakuba
    • ze szpinakiem i sosem Mornay
    • z szalotką i winnym sosem
  • Faszerowane kalmary z sosem pomidorowo - oliwkowym
  • Paupiette z pstrąga Car Mikołaj
  • Turban z sandacza z ragout z muli i krewetek
  • Paupiette z soli i ziemniaków
  • Muszla z ciasta francuskiego z owocami morza
  • Gratynowane naleśniki z owocami morza
  • Stek z łososia z masłem cytrynowym
  • Gravlax
  • Ciasto francuskie z musem z tuńczyka
  • Pstrąg marynowany w winie i cytrynie

Kulinarny rejs po świecie ryb i owoców morza to niezapomniana przygoda. Różnorodność dostępnych produktów przywoła najpiękniejsze wspomnienia ze śródziemnomorskich targów, a wiedza przekazana przez Szefa Kurta Schellera otworzy wrota do najlepszych nadmorskich kuchni. Uczestnicy nauczą się po czym rozpoznać świeżą rybę, jakiego noża użyć do filetowania, własnoręcznie obiorą krewetki, sprawdzą jakość małży i muli… Będzie intensywnie i pracowicie, ale satysfakcji z doskonale przygotowanych dań warta jest każdych wysiłków. ;)

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2 

Dzień 1: 17.11.2018 -   9:00 - 14:00

Dzień 2: 18.11.2018 -   9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-09-05 09:00 8/8
Kurs: Słodko!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:
  • Krem bawarski
  • Krem waniliowy
  • Donut jabłkowy
  • Suflet pomarańczowy
  • Sable bretońskie
  • Śnieżne jajka
  • Mus czekoladowy
  • Tarta malinowa
  • Tarta black forest
  • Włoskie ciasto francuskie

Deser wieńczy dzieło, a słodyczy nigdy za wiele. W myśl tych prostych zasad oddamy się rozpuście płynącej czekoladą i pachnącej wypiekami. Uczestnicy przygotują lekkie jak chmurka kremy, musy i suflety, upieką treściwe brownie i delikatne suflety, wyczarują słodkie cuda z sezonowych owoców. Nikogo nie ominie również porcja informacji technicznych: jak odpowiednio dobrać czekoladę, czy jak pracować ze śmietaną. Gwarantujemy wysoki poziom cukru i doskonałą zabawę pod okiem Szefa Kurta Schellera.

 

Szkolenie: 9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Viva Italia!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 450,00 zł
Program szkolenia:
  • Vitello tonnato
  • Dorada z sosem cytrynowo - kaparowym
  • Arancini z sosem pomidorowym
  • Makaron z sosoem Alfredo
  • Piccata milanese
  • Stek Rossini
  • Sfogliatella z nutellą

Viva włoskie smaki! Zapraszamy na warsztaty pełne słońca, wyjątkowych doznań i tradycyjnych potraw. Kuchnia włoska to olbrzymie kulinarne bogactwo, z którego wybierzemy najpyszniejsze kąski. Uczestnicy poznają proces przygotowywania dań na wszystkich etapach – od doboru składników, przez przygotowanie, po prezentację. W jeden dzień dookoła Włoch z Szefem Kurtem Schellerem! Takiej wycieczki nie można sobie odmówić. Na koniec Uczestnicy usiądą przy wspólnym stole i jak w prawdziwej włoskiej rodzinie będą delektować się wszystkimi przygotowanymi przez siebie daniami.

 

Szkolenie: 9:00 - 14:00


Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-09-04 09:00 6/8
Kurs: Wołowina i cielęcina
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 550,00 zł
Program szkolenia:

 

  • Polędwica wołowa z chimichurri i pomidorami confit 
  • Stek Strindberg
  • Stek z cielęciny z salsą verde i makaronem Alfredo
  • Eskalopki cielęce milanaise
  • Vitello tonnato
  • Wątróbka cielęca z roesti
  • Mille Feuille z wołowiny
  • Tatar
  • Policzki wołowe w jogurtowym sosie curry

Zapraszamy na warsztaty dla osób, które kochają mięso i chcą nauczyć się doceniać każdy jego kawałek. Szef Kurt Scheller nauczy Uczestników jak wybierać najlepszą wołowinę i na co zwracać uwagę przy zakupie cielęciny. Opowie do czego najlepiej wykorzystać poszczególne części, jak je kroić, oczyszczać i dzielić. W części praktycznej każdy zmierzy się ze smażeniem, duszeniem, gotowaniem i pieczeniem. Stopnie wysmażenia przestaną być dziełem przypadku, a przygotowanie mięsnej uczty stanie się prawdziwą przyjemnością.

 

Szkolenie: 9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2018-11-05 08:00 8/8
Kurs: Wywary, sosy i... uczta
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne (4 dni)
Cena: 2 400,00 zł
Program szkolenia:

Mistrzowska nowość wśród naszych warsztatów. Podczas czterodniowego szkolenia, Szef Kurt Scheller odsłoni przed Uczestnikami tajemnice najlepszych wywarów i sosów, których odpowiednie przygotowanie to dowód prawdziwego kunsztu kucharza. Dobre receptury, czas i spokój to podstawy sukcesu. Przed nami ponad 30 przepisów na wywary i sosy oraz kompletne dania, do których pasują najlepiej! Program warsztatów zawiera także najważniejsze aspekty techniczne, w tym pełną obróbkę warzyw, owoców, ryb, owoców morza i mięs. Praktyka czyni mistrza, a tej na pewno nie zabraknie podczas intensywnych dni nauki i kosztowania najlepszych dań razem z Mistrzem.

 

  • Dzień 1:  8.00 - 14:00
  • Dzień 2:  8:00 - 14:00
  • Dzień 3:  8:00 - 14:00
  • Dzień 4:  8:00 - 14:00

 

Sczegółowy program dostępny tutaj.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 4

 

  • Dzień 1: 05.11.2018
  • Dzień 2: 06.11.2018
  • Dzień 3: 07.11.2018
  • Dzień 4: 08.11.2018

 

Każdy Uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu i fartuch.